Skip links

Wat is het verschil tussen een geborduurd of geweven embleem/badge/patch?

Wat is het verschil tussen een geborduurd of geweven embleem/badge/patch?

Emblemen, badges en patches zijn al lang een populair item op kleding en accessoires. Ze worden gebruikt om de identiteit van een persoon of groep te tonen en om een ​​statement te maken. Emblemen kunnen op verschillende manieren worden gemaakt, waaronder borduren en weven. Maar wat is het verschil tussen een geborduurd embleem/badge/patch en een geweven embleem/badge/patch? In dit artikel zullen we het verschil tussen deze twee soorten emblemen uitleggen.

Wat is het verschil tussen een geborduurd embleem/badge/patch of geweven embleem/badge/patch?

Geborduurde emblemen/badges/patches worden gemaakt door het borduren van het ontwerp op een stuk stof met garen. Het ontwerp wordt gemaakt met behulp van een borduurmachine, waarbij de naald en het garen het ontwerp op de stof naaien. Geborduurde emblemen/badges/patches hebben een duidelijke textuur en zijn dikker dan geweven emblemen/badges/patches. Dit komt omdat het garen bovenop de stof ligt en erdoorheen wordt genaaid.

Geweven emblemen/badges/patches worden gemaakt door het weven van het ontwerp op een stuk stof. Het ontwerp wordt geweven met behulp van een weefmachine, waarbij de draden van het ontwerp door de stof worden geweven. Geweven emblemen/badges/patches hebben geen duidelijke textuur en zijn dunner dan geborduurde emblemen/badges/patches. Dit komt doordat de draden van het ontwerp door de stof zijn geweven en er geen garen bovenop ligt.

Verschillen tussen en kenmerken van geborduurde en geweven emblemen/badges/patches

Hieronder hebben we enkele belangrijke verschillen tussen geborduurde emblemen/badges/patches en geweven emblemen/badges/patches opgesomd:

Geborduurde emblemen/badges/patches:

  • Hebben een duidelijke textuur en zijn dikker dan geweven emblemen/badges/patches.
  • Het ontwerp is gemaakt met behulp van garen dat op de stof is genaaid.
  • Geborduurde emblemen/badges/patches hebben de neiging om duurzamer te zijn dan geweven emblemen/badges/patches.
  • Geweven emblemen/badges/patches zijn geschikt voor ontwerpen met eenvoudige ontwerpen en tekst.

Geweven emblemen/badges/patches:

  • Hebben geen duidelijke textuur en zijn dunner dan geborduurde emblemen/badges/patches.
  • Het ontwerp is geweven met draden die door de stof zijn geweven.
  • Geborduurde emblemen/badges/patches zijn geschikt voor ontwerpen met complexe details en kleuren.
  • Geweven emblemen/badges/patches hebben een gladder oppervlak en zijn meer geschikt voor het aanbrengen van kleine details en fijne lijnen.

Hoewel beide soorten emblemen/badges/patches hun eigen voordelen hebben, hangt de keuze tussen geborduurde of geweven emblemen/badges/patches af van de voorkeuren van de klant en het ontwerp dat wordt gemaakt. Geborduurde emblemen/badges/patches zijn bijvoorbeeld duurzamer en beter geschikt voor complexe ontwerpen, terwijl geweven emblemen/badges/patches gladder en dunner zijn en meer geschikt zijn voor eenvoudige ontwerpen en teksten.

Is er een verschil in prijs tussen geborduurde en geweven emblemen/badges/patches?

Ja, over het algemeen zijn geborduurde emblemen/badges/patches duurder omdat het productieproces langer duurt en meer materialen vereist.

Hoe kan ik bepalen welk type embleem/badge/patch het beste is voor mijn ontwerp?

Uw keuze hangt af van de complexiteit van uw ontwerp en uw persoonlijke voorkeur. Als u een ontwerp met complexe details en kleuren heeft, is een geborduurd embleem/badge/patch de betere keuze. Als uw ontwerp eenvoudiger is, kan een geweven embleem/badge/patch geschikter zijn.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn emblemen/badges/patches van hoge kwaliteit zijn?

Het is belangrijk om een gerenommeerde en ervaren leverancier te kiezen die hoogwaardige materialen gebruikt en een zorgvuldig productieproces volgt. Vraag om monsters en bekijk beoordelingen van andere klanten om er zeker van te zijn dat u een kwaliteitsproduct ontvangt.

Als het gaat om emblemen/badges/patches, zijn er twee belangrijke soorten: geborduurde en geweven. Geborduurde emblemen/badges/patches worden gemaakt door garen op de stof te naaien, terwijl geweven emblemen/badges/patches worden gemaakt door het weven van draden door de stof. Geborduurde emblemen/badges/patches hebben een duidelijke textuur en zijn dikker dan geweven emblemen/badges/patches, terwijl geweven emblemen/badges/patches dunner zijn en geen duidelijke textuur hebben. De keuze tussen geborduurde en geweven emblemen/badges/patches hangt af van de complexiteit van uw ontwerp en uw persoonlijke voorkeur. Ongeacht welke optie u kiest, zorg ervoor dat u een gerenommeerde en ervaren leverancier kiest om ervoor te zorgen dat u hoogwaardige emblemen/badges/patches ontvangt.

Standaard opstrijkbaar

Onze emblemen komen standaard met een Opstrijkbare achterkrant (inbegrepen bij de prijs)

Afgewerkte rand

Wij bieden de befaamde “Merrow Border” aan. Dit is een hoge kwaliteit afwerking op de rand.

Klittenband beschikbaar

Ook bieden wij een Klittenband systeem aan, voor zowel de voorkant als achterkant. Geef dit ook duidelijk aan in je ontwerp.

DIRECT PRIJZEN WETEN VOOR EEN EMBLEEM?

Bereken de prijs van jouw eigen ontworpen geborduurd embleem!

Start de calculator
Deze website wordt beschermd door Gegevenslek.nl.